Drie revalidatiecentra:
Harapan Jaya Pematangsiantar ,
Caritas Dorkas Nias en Hidup Baru Atambua


 

Deze centra liggen allemaal in Indonesië en worden gerund door de Indonesische zusters van de orde FCJM. Dit wil niet zeggen dat de revalidatie alleen voor katholieke gehandicapten toegankelijk zijn. Zeker niet zelfs, want in dit overwegend Islamitische land zijn deze instellingen toegankelijk zonder beperking door geloofsovertuiging.

Deze zusters zetten zich al vele jaren in en zijn gebleken betrouwbare partners voor ons te zijn. Vaak is het moeilijk voor hulporganisaties om ter plaatse betrouwbare mensen te vinden die de hulp vanuit Nederland goed beheren. In 1981 is de eerste patiënt door Zuster Jeannette van Paassen opgenomen in Pematangsiantar. In Nederland is onze stichting opgericht om deze zuster financieel te steunen in haar werk. Er is in 1992 een fonds ontstaan dat steeds gegroeid is door de goedgeefsheid van heel veel weldoeners.

 

Harapan Jaya Pematangsiantar

Revalidatiecentrum Harapan Jaya Pematangsiantar op het eiland Sumatra, Indonesië. Klik hier om meer te lezen over Harapan Jaya Pematangsiantar.

Hidup Baru Atambua

Pusat Rehabilitasi Hidup Baru is het Rehabilitatieproject van de Indonesische Zusters Franciscanessen FCJM in de plaats Atambua op het zeer arme Indonesische eiland West-Timor. Klik hier om meer te lezen over Pusat Rehabilitasi Hidup Baru 

Klik hier voor een recente update over Hidup Baru in 2021

Caritas Dorkas Nias

Gelegen op het eiland Nias, is een rehabilitatie centrum in het plaatsje Fodo, vlakbij de hoofdstad Gunung Sitoli. Klik hier om meer te lezen over Pusat Rehabilitasi CARITAS DORCAS